Výhodná zmluva s Bohom

Jedným z dôvodov je aj nepochopenie toho, že prijatím Ježiša uzatvárame s Bohom zmluvu. Väčšina kresťanov doteraz pripomínala kométy, ktoré síce rýchlo zažiarili, ale rýchlo aj zhasli. Ich vzťah s Bohom bol síce na počiatku vrúcny, ale chýbal mu hlbší základ – porozumenie toho, že sám nebeský otec sa stal naším zmluvným partnerom. Keď takúto myšlienku počujeme prvýkrát, skôr nás to odrádza, vôbec to v nás nespôsobuje nadšenú reakciu. Je to preto, že v našej spoločnosti nie sú zmluvy v úcte, neustále sa porušujú a každá zmluvná strana sa stará len o vlastný zisk. Pri najmenších problémoch sa ihneď hľadá spôsob, ako zo zmluvy vykľučkovať, podľa možnosti bez penálov.

A tu sa dostávame ku koreňu veci. Boh je láska a v prvom rade nás túži dostať z kaše, v ktorej sme sa po páde ocitli. No nielen to, ide mu o ozajstný vzťah. Taký, aký má byť medzi skutočnými priateľmi. Od srdca k srdcu. A ak tomuto porozumieme, potom sa môžeme tešiť zo zmluvného vzťahu s Bohom. Máme na svojej strane najsilnejšieho partnera v celom vesmíre. Je nielen všemohúci, ale chce byť aj tvoj najdôvernejší priateľ. Nikdy ti nebude dávať najavo, že nestojíš za nič. Chce ti byť bližšie než si dokážeš predstaviť. A chce sa s tebou zdieľať o svojich dôverných veciach a plánoch.

Je partnerom, ktorý zostáva verný, aj keď my sme neverní. Duchovné zjavenie o takomto zmluvnom zväzku každému pomôže, aby svojho nebeského partnera čo najmenej sklamal, čo najviac potešoval a nikdy neopúšťal.

img

Podporte našu službu!

Finančná podpora smeruje na náklady s evanjelizáciami na Slovensku a stavbu cirkevnej budovy v Bratislave