Biblická škola už v plnom prúde

Po dlhom čase príprav konečne nadišiel deň D, 16. september. Biblická škola s denným vyučovaním sa začala! Máme 56 študentov z rôznych krajín. Najpočetnejšiu skupinu tvoria, pochopiteľne, Slováci, okrem nich máme desať študentov z Českej republiky, troch z Rakúska a jednu študentku z Bulharska. Prvý mesiac prešiel a prvé ohlasy od študentov sú veľmi pozitívne.

 

Peter z Modry to zhodnotil takto: „Biblická škola je pre mňa veľkou výzvou. Jeden mesiac v biblickej škole mi dal viac ako rok chodenia na nedeľné zhromaždenia.”

 

Aj Anete z Pardubíc sa v biblickej škole veľmi páči: „Boh mi odkrýva svoje slovo úplne novým spôsobom. Mám väčšiu túžbu čítať Bibliu. Mám pocit, že Boha poznám viac ako predtým a viac a viac si uvedomujem, že jeho láska je odpoveďou na všetky moje otázky.”

 

Na biblickej škole sa zišli kresťania, ktorí pochádzajú z rôznych cirkví. Okrem vyučovania sa cez týždeň stretávajú v skupinách a podieľajú sa tiež na rôznych evanjelizačných aktivitách. Učitelia okrem vyučovania na biblickej škole niekedy slúžia v našich zboroch v Bratislave či v iných mestách, ale často tiež v iných cirkvách na Slovensku alebo v zahraničí. Božie slovo tak môžu počuť od týchto obdarovaných služobníkov aj mnohí iní, ktorí sa na biblickú školu neprihlásili.

 

A čo na to všetko hovorí dekan biblickej školy Martin Hunčár? „Cítim sa ako vo sne, ktorý sa stal realitou. Takúto biblickú školu sme si dlho priali a zrazu je tu. Zo študentov mám radosť, myslím, že už teraz je na nich vidieť zmenu. Zároveň ma teší, ako sa mnohí z nich samostatne dokázali postarať o ubytovanie či zohnať si prácu. Musím tiež povedať, že máme skvelý tím. Na začiatku bolo práce viac ako dosť, ale vďaka Bohu, zvládli sme to. Okrem mňa je na plný úväzok zamestnaná Mirka Miškovicová, čiastočne tiež vypomáha Katka Čuříková a pastor Peter Čuřík je jedným z učiteľov. Vyučoval evanjelizáciu a myslím, že v ničom nezaostal za svojimi zahraničnými kolegami. Verím, že vytrváme verne až do konca. A pre tých, ktorí si nemohli dovoliť prísť tento rok, mám dobrú správu: Biblickú školu otvárame aj o rok v septembri.”


{gallery}200812_bs{/gallery}

img

Podporte našu službu!

Finančná podpora smeruje na náklady s evanjelizáciami na Slovensku a stavbu cirkevnej budovy v Bratislave