Evanjelisti z Brazílie na olympijských hrách

Stovky mladých brazílskych kresťanov z Junta de Missões Mundiais (Svetová misijná rada – JMM) šírili evanjelium na olympijských hrách v Londýne, a to medzi ľuďmi zo všetkých národov.

175 dobrovoľníkov z tejto kresťanskej skupiny evanjelizovalo v londýnskych uliciach. Dobrovoľníkov viedol pastor Marco Grava, ktorý je tiež viceprezidentom brazílskej organizácie Athletes of Christ. „Tam, kde budú ľudia z celého sveta, tam prinesieme Ježišovo evanjelium,“ uviedol Grave na webstránke.

Intenzívne dvojtýžňové evanjelizačné ťaženie v Londýne bolo len časťou úsilia tejto skupiny. Mladí brazílski dobrovoľníci sa pred začatím OH 2012 zastavili v Španielsku. Tam svedčili domácim o Božom slove a o tom, ako láska Ježiša Krista zmenila ich životy. Na socálnej sieti Facebook má táto skupina svoju stránku, kde zverejnila mnoho príbehov ľudí, ktorí prijali Ježiša Krista za svojho Spasiteľa prostredníctvom evanjelizácie.
Po príchode do Londýna sa strategicky rozdelili po celom meste. Aby to bolo efektívnejšie, spolupracovali s miestnymi cirkvami. Evanjelizácia prebiehala na verejných priestranstvách, v parkoch a na miestach, kde sú najznámejšie historické pamiatky Londýna. Ochotní dobrovoľníci svedčili o Kristovi nielen tisíckam miestnych obyvateľov, ale aj turistom z celého sveta.

Zdroj: www.global.christianpost.com

img

Podporte našu službu!

Finančná podpora smeruje na náklady s evanjelizáciami na Slovensku a stavbu cirkevnej budovy v Bratislave