Svätosťou k víťazstvám!

Konferencia v Bratislave so Sergiom Scataglinim

 

Konferencia KvM v tomto roku predčila naše očakávania. Hlavného rečníka konferencie Sergia Scatagliniho z Argentíny sme po prvý raz osobne spoznali pred dvomi rokmi na konferencii KvM 2011. Pastori z Bratislavy, združení v platforme Kresťania v meste, ho pozvali znova, tentoraz na konferenciu s mottom „Poď na novú úroveň! Svätosťou k víťazstvám“. Pastor Sergio je synom známeho Alberta Scatagliniho, ktorý je považovaný za jedného z otcov duchovného prebudenia v Argentíne v deväťdesiatych rokoch 20. storočia, ktoré priviedlo do Božieho kráľovstva státisíce ľudí. Len v ich meste La Plata sa za niekoľko mesiacov evanjelizačného úsilia obrátilo ku Kristovi až 50 tisíc ľudí. Sergio v tom čase študoval na Fullerovom teologickom seminári v USA. Stal sa zdatným teológom, no keď prichádzal domov, zisťoval, že mu chýba oheň a vášeň, ktorú videl u laických kazateľov v La Plate a po celej Argentíne. Potom prežil osobitú skúsenosť s Pánom, ktorú nazval „krst ohňom“ a opísal v knihe „Oheň jeho svätosti“, ktorá sa stala svetovým bestsellerom.

 

Sergio je pokorným mužom, ktorý skutočne horí Božím ohňom svätosti. Po každej bohoslužbe otvoril priestor na osobné modlitby za ľudí, kde sa spolu s pastormi z Bratislavy modlili za stovky hostí. Bolo úžasné sledovať, ako ľudia spontánne reagovali na jednotlivé výzvy a boli oslobodzovaní z útlaku, depresie, uzdravovaní z chorôb alebo prijímali moc Svätého Ducha a jeho oheň. Na pódiu sa počas celej konferencie striedali worshipové skupiny z rôznych bratislavských kresťanských spoločenstiev a naozaj sme vnímali, ako cirkev vystupuje na novú úroveň. V nedeľu ráno sa v športovej Hant aréne (Pasienky) zišlo viac ako tisíc ľudí a na výzvu urobiť Ježiša svojím Pánom alebo sa k nemu vrátiť, tak ako to urobil márnotratný syn v evanjeliu Lukáša, vystúpili desiatky ľudí. Veľmi radi sme na bohoslužbe privítali aj jedného zo starostov Bratislavy, ktorý sa vyjadril, že „túto skúsenosť bude radiť medzi jednu z tých, na ktoré sa nedá nikdy zabudnúť.“

 

Pastor Scataglini prinášal vynikajúce posolstvá z Božieho slova. Dokázal pútavo a biblicky vykladať i náročnejšie pasáže zo Svätého Písma s reálnou aplikáciou pre dnešné časy. Istý človek, ktorého niekto na konferenciu pozval a bol po prvýkrát na podobných bohoslužbách, sa v sobotu večer vyjadril asi takto: „Všetko, čo sa tu hovorí, je úplne o mne, vôbec nerozumiem, ako je to možné.“ V nedeľu ráno bol potom jedným z prvých, ktorí utekali dopredu, aby reagoval na výzvu na spasenie a otvoril svoje srdce pre Pána Ježiša Krista.

 

Po prvý raz bola konferencia vysielaná aj online a môžete si ju objednať na DVD nosičoch alebo vo formáte MP3 na www.krestaniavmeste.sk.

 

Z kázní pastora Sergia sme vybrali niekoľko citátov:

  • Boh má len jednu potrebu – potrebu tvojej lásky!
  • Mojžiš nechcel víťazstvo bez Jeho prítomnosti!
  • Nestačí sa pripraviť iba na boj, ale aj na víťazstvo – no nezabúdaj, že víťazstvo prichádza od Hospodina.
  • Urob svoje obmedzenia príležitosťami pre Boha!
  • Boh ťa berie z miesta komfortu na miesta, kde je potreba.
  • Nájdi v živote oblasti, v ktorých máš neporiadok, a daj ich do poriadku. Až keď deklaruješ poriadok, príde život a svetlo (podobne ako pri stvorení sveta v 1Moj 1).
  • Jedine svätí ľudia dokážu zmeniť svet!

 

Ďalším z hostí konferencie bola Jeannie Mok z Austrálie, ktorá si náš národ zamilovala a už po niekoľko rokov nám sprostredkúva kontakty na Božích služobníkov po celom svete. Práca samotných Mokovcov je veľmi inšpiratívna, v ich zbore International City Church v Brisbane majú až 40 národností. Jej jedinečnú prácu v mulitkulturálnom prostredí už ocenila aj austrálska vláda.

 

Po prvýkrát medzi nás zavítal pastor Rice Brooks s manželkou, spoluzakladateľ Every Nation Ministries, ktorá pôsobí v 60-tich krajinách. Pastor Brooks má na srdci obzvlášť prácu medzi študentmi vysokých škôl a v rámci svojej siete pôsobí už na 800 univerzitách po celom svete.

 

Svedectvo z konferencie:

Štvorročná Lucka mala problémy s močovým mechúrom (obličkami). Keď dal pastor Sergio výzvu, tak sa za nich osobne modlil a ona prežila uzdravenie. Hneď v pondelok boli u lekárky, urobili test a moč bol negatívny. Boh sa celej rodiny hlboko dotýkal a na konferencii prežili niečo mimoriadne.

 Rodina z Topoľčian

 

Rozhovor s pastorom Sergion Scataglinim si nájdete už čoskoro vo Víťaznom živote 4/2013.

 

{gallery}2013_kvm{/gallery}

 

img

Podporte našu službu!

Finančná podpora smeruje na náklady s evanjelizáciami na Slovensku a stavbu cirkevnej budovy v Bratislave