Boh nie je mŕtvy – 14.-19.10.2014

17. októbra naša klasická mládež nebude, pretože máme skvelú príležitosť zúčastniť sa konferencie KvM, ktorá bude na veľmi zaujímavú tému – “Boh nie je mŕtvy”.

 

 

Existuje Boh? Čo na to hovorí veda?

Práve touto témou sa bude niesť celá konferencia, ale špeciálne vás chceme pozvať na tieto stretnutia:

  • premiéru filmu na Slovensku “Boh nie je mŕtvy” – utorok, 14.10.2014 o 19:00, Veľká sála, UPeCe, Staré Grunty 36 (internát Šturák)
  • prednáška s diskusiou na tému “Existuje dôkaz o Božej existencii?” – štvrtok, 16.10.2014 o 19:00, Veľká sála, UPeCe, Staré Grunty 36 (internát Šturák)

Rečníci:

  • Dr. Rice Broocks (USA) – známy americký apologét. Je autorom piatich kníh, z ktorých najnovšia je “Boh nie je mŕtvy: dôkaz Božej existencie vo veku neistoty”, na základe ktorej vznikol aj rovnomenný film, ktorého tohtoročné uvedenie v USA malo veľký ohlas. Má doktorát z Fullerovho teologického seminára v Kalifornii.
  • Dr. Brian Miller (USA) – absolvent Massachusetts Institute of Theology, má PhD z fyziky na Duke University.

Skutočná viera nie je slepá – opiera sa o dôkazy. Život nie je náhoda – všetko vo vesmíre má svoj zmysel a zámer. Poznatky z filozofie, prírodných vied, histórie a teológie napomáhajú formulovať presvedčivé dôkazy o existencii Boha. Prednáška ponúka vysvetlenia na kľúčové koncepty a kontroverzie.

 

Podrobný program konferencie:

 

 Tím mládeže Slova Života BA

 

img

Podporte našu službu!

Finančná podpora smeruje na náklady s evanjelizáciami na Slovensku a stavbu cirkevnej budovy v Bratislave