Ježiš uzdravuje! – Evanjelizačné turné po Slovensku s Perom Cederghårdhom

Už niekoľko rokov organizujeme evanjelizačné turné po Slovensku a modlíme sa za chorých ľudí. Samozrejme, to najdôležitejšie, čo človek potrebuje, je prijať Krista a začať ho nasledovať. Ale Ježiš svojim učeníkom tiež povedal: „A uzdravujte nemocných, ktorí sú v ňom, a hovorte im: Priblížilo sa k vám kráľovstvo Božie“ (Luk 10:9). Matúš toto poslanie zachytil aj s poznámkou „zadarmo ste dostali, zadarmo dajte!“ (Mat 10:8). Modlitba je mostom, ktorý ľudí spája s večnosťou. Ježiš je viac ako pripravený uzdravovať bolesti duše i tela, je na nás, aby sme v jeho mene rozdávali to, čo sme zadarmo dostali.

 

Tento rok sme začali v Bratislave. Som veľmi vďačný za nádherný tím ľudí, od spevákov a hudobníkov, cez technikov, vodičov áut, prekladateľov, pracovníkov s deťmi, pracovníkov s literatúrou, až po každého, kto bol s nami na námestiach, alebo navštevoval chorých doma a v nemocniciach. Je veľkou radosťou spolupracovať s tímom ľudí, ktorí sú ochotní slúžiť druhým na úkor vlastného pohodlia.

Per Cederghårdh je vzácny služobník, ktorý cestuje po svete a je pripravený stráviť s každým jednotlivcom toľko času, koľko treba. Pred skoro 40-timi rokmi mu Pán povedal, že raz bude prinášať Božie uzdravenie a oslobodenie do národov sveta. Dnes to je to realitou.

Takéto turné je skvelou príležitosťou na to, aby sme pozvali priateľov ku Kristovi. Veľmi sa ma dotýka, keď vidím, ako majú kresťania súcit so svojimi kolegami v práci či príbuznými. Mnohí ich priviedli na stretnutia, aby zažili Boží dotyk. Na nedeľnej bohoslužbe v našom zbore vyšlo mnoho ľudí dopredu, aby po prvýkrát vyznali Ježiša ako svojho Pána. Jedna sestra priviedla svojich rodičov, ktorí po mnohých rokoch modlitieb konečne otvorili svoje srdcia pre Ježiša. Aká obrovská radosť zavládla v nebi i v tej rodine! Keď sme spievali a kázali Božie slovo na námestí, náš vedúci mládeže mal možnosť rozprávať s ľuďmi z Ukrajiny a z Izraela. Obom párom mohol povedať, že sa za ich krajiny modlíme. Zvlášť sa to dotklo dvojice z Izraela, netušili, že by niekde na Slovensku stáli za nimi kresťania na modlitbách, a že dokonca usporiadali manifestáciu na ich podporu (viac na str. 11)!

Mali sme tiež možnosť navštíviť ľudí v nemocnici, modliť sa za nich a viesť ich k Pánovi. Jedna sestra, ktorá bola hospitalizovaná a prosila nás o modlitbu, nám po návšteve o svojej spolupacientke, s ktorou sa tam zoznámila, napísala: „Pred svojou ťažkou operáciou sa modlila k Bohu nech jej pomôže a potom povedala, že Boh jej pomohol tým, že poslal násJ. Po vašom odchode povedala najmenej 30-krát, že taký pokoj ešte nikdy nezažila!“

Počas tohtoročného turné sme navštívili Bratislavu, Topoľčany, Stredisko Teen Challenge pre liečbu závislostí v Seredi, Komárno, Banskú Bystricu, Banskú Štiavnicu, Nitru a Žilinu. Viacerí po prvýkrát prijali Pána Ježiša za svojho Spasiteľa. Mnohí svedčili o tom, ako im odchádzali bolesti chrbtice a dorovnávali sa im nohy, čo majú aj na videozázname. Niektorí pricestovali z iných miest, aby zažili Boží dotyk, napr. zo Starej Turej či z Prievidze, v každom meste sme sa osobne modlili za desiatky ľudí. Veríme, že táto práca donesie mnoho ovocia na Božiu slávu.

 

Svedectvá o uzdraveniach

Opýtali sme sa priamo Pera Cederghårdha na jeho dojmy z turné:

 

Per, aké to je, keď sa na Slovensku modlíš za ľudí priamo na námestiach?

Je to úžasné! Vo Švédsku som slúžil pätnásť rokov ako pastor a tiež sme často organizovali evanjelizačné zhromaždenia na námestiach. No najdlhší rad, v ktorom by ľudia čakali na modlitbu, bol jeden človek (smiech)! Na Slovensku je taký hlad po Bohu a taká otvorenosť, že sa často modlím za ľudí stojacich v modlitebnom rade aj dve-tri hodiny.

 

Videl si po modlitbe počas tohto turné aj okamžité uzdravenia?

Spomínam si na troch ľudí, ktorí mi hneď po modlitbe potvrdili, že im prestalo pískať v ušiach (tinitus). Možno nie každý dokáže oceniť tento zázrak, no ak niekomu celé roky bez prestania hučalo v ušiach, je to obrovská úľava. Navyše, lekári tvrdia, že takéto poruchy sú chronické.

Celkovo sme sa modlili za najmenej 150 ľudí s rôznymi problémami chrbtice a nôh. Videli sme, že všetci boli uzdravení – najprv sa narovnali kosti, neskôr sa dostaví aj úplná úľava od bolestí. V Žiline sme sa na popoludňajšom stretnutí modlili za mladého muža s detskou obrnou. Nohu mal najmenej o päť cm kratšiu a  svaly v lýtku nevyvinuté. Kosti sa predĺžili a verím, že svaly a nervy budú pokračovať v procese uzdravenia. Tento muž tiež po prvý raz vyznal Ježiša ako svojho Pána!

Modlili sme sa za mnohých s migrénami a čo vidím za posledných 15 rokov, veľmi vysoké percento z tých, za ktorých sa modlíme, sú uzdravení (pravdepodobne 80 – 90 %).

Spomínam si na ženu, ktorá bola počas minulého turné úplne vyslobodená z démonického poviazania a teraz nás v Žiline znova navštívila. Alebo keď sme mali výjazd do Púchova, kde za nami prišla pani, ktorá mala za sebou 25 rôznych operácií chrbta. Modlili sme sa za ňu a keď sa jej v mene Ježiš narovnávali končatiny, zistili sme, že jedna sa predĺžila natoľko, že bola o tri cm dlhšia! Nevedeli sme, čo k tomu povedať, no ona jednoducho skonštatovala, že to preto, lebo má v topánke špeciálnu vložku! Po modlitbe sa hneď vyzula, topánky zahodila do kontajnera a začala bosá tancovať po námestí, úplne uzdravená od všetkých bolestí. Jej zázrak uzdravenia spôsobil to, že sa vytvoril dlhý zástup ľudí čakajúcich na modlitbu.

 

Niekedy si Božím Duchom vedený, aby si sa modlil za konkrétne choroby…

Áno, napríklad v Komárne ma Duch Svätý viedol k tomu, aby som povedal svedectvo o žene z Ukrajiny, ktorá mala dieru v srdci a bola úplne uzdravená. Prvým človekom, ktorý potom prosil o modlitbu, bola žena, ktorá mala tiež dieru v srdci. Zázrak ešte potvrdený nemáme, ale viem, že keď Duch Svätý takto pôsobí, potvrdenie príde.

Peter Čuřík

img

Podporte našu službu!

Finančná podpora smeruje na náklady s evanjelizáciami na Slovensku a stavbu cirkevnej budovy v Bratislave