Milujem svoje mesto

„Urobme niečo dobré. Len tak, z lásky“

600 dobrovoľníkov skrášľovalo Bratislavu a cirkevné spoločenstvá z platformy Kresťania v meste pripravili pestrý kultúrny, športový a duchovný program.11.-12.9. sa v Bratislave pod záštitou platformy Kresťania v meste v spolupráci s Hlavným mestom SR Bratislavou a jej viacerými mestskými časťami organizoval festival Milujem svoje mesto.

 

Ide o jednu z najväčších dobrovoľníckych akcií na území Bratislavy. Predchádzala jej mediálna kampaň v lokálnych novinách, ako aj na webových a facebookových stránkach jednotlivých mestských častí. Vďaka podpore Hlavného mesta ju doplnilo aj 400 plagátov vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy s výzvou: „Urobme niečo dobré. Len tak, z lásky! Pridajte sa k nám!” Tento rok sa do festivalu zapojilo viac ako 40 partnerských spoločenstiev, organizácií a firiem a takmer 600 dobrovoľníkov počas neho odpracovalo viac ako 3200 hodín. Pomáhalo sa až na 25 miestach: školám, domovom sociálnych služieb, domovom seniorov a sociálnym ubytovniam. Čistili a kosili sa verejné priestranstvá, detské ihriská, parky, lesy, natierali sa zábradlia autobusových zastávok, lavičky či ploty. 70 dobrovoľníkov počas dvoch dní čistilo jeden z najznámejších a zároveň najviac znečistených podchodov Bratislavy.

 

Pomohli aj ľudia bez domova, ktorí spolu s nami čistili podchod či natierali zábradlie v Ružinove. Vďaka pomoci dobrovoľníkov sa Bratislava stala miestom lásky, priateľstva a vzájomnej pomoci. V takejto atmosfére sa aj oveľa ľahšie hovorí evanjelium.

 

Veľmi nás potešili ďakovania seniorov v domovoch dôchodcov, slová uznania od riaditeľov sociálnych zariadení či náhodných okoloidúcich. S dobrovoľníkmi pracoval dokonca aj Rudolf Kusý, starosta mestskej časti Nové Mesto a brigádnikov prišiel pozdraviť aj Ivo Nesrovnal, primátor Bratislavy. Pomohli aj ľudia bez domova, ktorí spolu s nami čistili podchod či natierali zábradlie v Ružinove.

 

Vďaka pomoci dobrovoľníkov sa Bratislava stala miestom lásky, priateľstva a vzájomnej pomoci. V takejto atmosfére sa aj oveľa ľahšie hovorí evanjelium. Súčasťou festivalu bol totiž na rôznych miestach Bratislavy aj pestrý kultúrny, športový a duchovný program, ktorý organizovali jednotlivé cirkevné spoločenstvá. Pripravili program najmä pre rodiny s deťmi, mladých ľudí, ale aj seniorov. Prebiehala aj výstava obrazov a karikatúr o medziľudských vzťahoch a rodine, ako aj zaujímavé prednášky na prorodinné témy a biznis raňajky pre podnikateľov so zaujímavou témou. Vyvrcholením bol v sobotu večer v Incheba Expo Aréne Festival života s Davidom Hathawayom, na ktorý prišlo z celého Slovenska a zahraničia viac ako 4000 ľudí.

 

MUDr. Marek Krajčí
riaditeľ
KRESŤANIA V MESTE

 

img

Podporte našu službu!

Finančná podpora smeruje na náklady s evanjelizáciami na Slovensku a stavbu cirkevnej budovy v Bratislave