SPEAK LIFE! – mládežnícky tábor

40 ľudí z mládeže a dorastu v Kokave nad Rimavicou

Študovanie Božieho slova, budovanie vzťahov, relax, šport, zábava… Toto boli hlavné esencie tohtoročného mládežnícko-dorasteneckého tábora Speak life, čo znamená „Prehlasuj život!“ A presne to sme aj robili, prehovárali sme Boží život a víťazstvo do rôznych oblastí mladých ľudí.  V areáli chaty Hámor v Kokave nad Rimavicou, v lone nádhernej prírody, sa stretlo vyše 40 ľudí z mládeže a dorastu Slova života z rôznych kútov Slovenska. Nikomu nevadilo, že veková škála bola dosť veľká, každý si našiel to svoje a dokopy sme vytvorili skvelý tím. Dorastenci priniesli svoj zápal, energiu, radosť a živelnosť. Tí starší zase pevné princípy, príklad života s Pánom, mnohé osobné svedectvá a skúsenosti.

 

Workshopy, hudba, šport, výlety i Božie slovo

Po rannej modlitbe nasledovalo zhromaždenie alebo „workshop“. Boli to prednášky na rôzne témy, ktoré sa počas roka na bežných stretnutiach až tak často neobjavovali, hoci sú pre mladých ľudí aktuálne a atraktívne: „Ako zistiť, v čom som dobrý?“, „Prečo sa dobrým ľuďom stávajú zlé veci?“, „Cesta k úspechu“, „Ako vplýva hudba na môj život?“

Bolo skvelé, že sme sa mohli lepšie spoznať a prehĺbiť naše priateľstvá. Odvšadiaľ sa ozýval smiech, pri pingpongu sa chalani navzájom povzbudzovali a pritom bojovali o každú loptičku. Na trampolíne sa dalo tiež vyblázniť, dokonca aj natrénovať akrobatické čísla. Hrali sme futbal, kúpali sa v bazéne, pričom všetky aktivity boli podfarbené hudobnou produkciou chlapcov z dorastu, ktorí každý deň namixovali skvelé kresťanské hity.

Po výbornom obede sme sa v menších skupinách zahĺbili do Božieho slova a diskutovali o tom, čo sme čítali.

Poobedie patrilo športu a zábave. Vystriedali sme mnoho hier a aktivít, každý si prišiel na svoje. Veľkým lákadlom bol bazén, ktorý praskal vo švíkoch. Nečudo, počasie nám vyšlo nádherné do poslednej minúty. Po absolvovaní krásneho výletu na Muránsku planinu a hrad Muráň sme sa vrátili opálení, unavení, no šťastní a s nevšednými zážitkami – napríklad sme sa vozili na kočoch s koňmi. Večer sme mali táborák s opekačkou, iný deň sme varili guláš, súťažili a zabávali sa pri hre „Milujem Božia Slovensko“ (nie, to nie je preklep, autorom názvu je Jayne Rybánska pochádzajúca z Anglicka:)) a mali sme aj veľmi silné zhromaždenie, na ktorom Duch Svätý konal v srdciach všetkých mladých ľudí. Boli to nezabudnuteľné dni, ktoré nás nabili novou silou, radosťou a odhodlanosťou do ďalšieho školského roka. Ak si tam nebol, neváhaj a pripoj sa k nám v roku 2016! Nech ťa inšpiruje aj vynikajúci zostrih z tábora, ktorý nájdeš na našej stránke www.slovozivota.sk

Tomáš Šimko, vedúci

 

Povedali o tábore:

“Tábor bol dokonalý, stretla som super ľudí, program bol tiež super rozdelený. Bolo dobré, že sme mali aj viac voľna a mohli si vybrať, aké chceme aktivity či workshopy.”

“Úžasný tábor, veľmi mi chýba, keď som teraz znovu doma, dúfam že bude aj na budúci rok. Mohli by sme ísť na viacej výletov, pretože to prostredie je nádherné. Ďakujem ešte raz vedúcim, nech sa vám to mnohonásobne od Pána vráti.”


{gallery}2015_mladez_tabor{/gallery}

img

Podporte našu službu!

Finančná podpora smeruje na náklady s evanjelizáciami na Slovensku a stavbu cirkevnej budovy v Bratislave