Walk on water!

50 mladých zo Slova života sa stretlo na letnom tábore pri Liptovskom Mikuláši

Po minuloročnom mládežnícko-dorasteneckom tábore s názvom Speak life! sa v júli konal druhý ročník, tentokrát pod názvom Walk on water! Názov, ktorý v preklade znamená Choď po vode!, bol príznačnejší, než sme si pri prípravách mysleli. Od prvých minút sme boli nútení nielen teoreticky, ale aj v praxi chodiť po vode a vyrovnávať sa s nie práve ideálnymi podmienkami ubytovania. Napriek tomu, 6 dní, ktoré sme strávili v Závažnej Porube na chate Opalisko, bolo krásnych, plnohodnotných a požehnaných.

Atmosféru Liptova sme si užívali nielen vďaka nádherným horám, ale aj vďaka ovečkám, ktoré každý deň okolo našej chaty prechádzali na pasienky… Túto krásnu scenériu sme si dokonale užili aj z miesta, na ktorom sa konali naše zhromaždenia, najkurióznejšej „kaplnky“, prerobenej z bufetu U Fera pri lanovke.

Bolo nás takmer 50 mladých ľudí zo zboru Slovo života a jeho misijných skupín z celého Slovenska.

Program bol, podobne ako minulý rok, prispôsobený hlavnej téme. Okrem bohatej duchovnej potravy a vynikajúceho zhromaždenia so špeciálnym hosťom Erikom Matejom z AC Košice, pri ktorom sme zažili naozaj moc Božieho slova a lásky v akcii, sme prežili veľa zábavy a radosti počas spoločného času a aktivít.

Jedným z najväčších zážitkov bol určite výlet do Kvačianskej a Prosieckej doliny. Na začiatok mali niektorí obavy, nakoniec boli ale všetci šťastní a hrdí, že prekonali samých seba a zdolali túto výzvu. Tie najťažšie zdolané výzvy sú predsa nakoniec vždy tou najsladšou odmenou.

Úžasným spôsobom bol zorganizovaný futbalový turnaj. Jakub Krížek, jeden z najmladších účastníkov tábora, po zistení, že tento rok nie je naplánovaný futbalový turnaj, vzal veci do svojich rúk, a zorganizoval ho celý do bodky. Rozdelil družstvá, zostavil herný plán a po raňajkách všetkých pozval na skvelý futbalový turnaj, ktorý si neužili len chalani (ako bolo zvykom na predošlých ročníkoch), ale svoj tím a futbalovú eleganciu predviedli aj dievčatá. 6 dní prešlo ako voda a my sa už teraz tešíme na ďalší ročník! Nenechaj si to ujsť a zaži s nami ďalší ročník mládežnícko-dorasteneckého campu Slovo života začiatkom júla v roku 2017.

Tomáš Šimko

 


 

Na tábore sa mi páčilo excelentné zhromaždenie s Erikom Matejom, tiež večerné hry a samozrejme super výlet.  (Adam)

Pre mňa bolo všetko super. Som rada že som niektorých ľudí mohla viac spoznať a tie večerné zhromká boli pre mňa najviac, najviac 🙂 Skupinky boli super, pretože sme sa mohli s ľuďmi bližšie zoznámiť, vidieť, ako chápu niektoré veci zo Slova. (Anamaria)

Camp bol super. Vytvorila som si nové vzťahy s ľuďmi, ktorých som prvýkrát stretla, ale aj s takými, čo som už dlho poznala. A vďaka super zhromkám som si  refreshla vzťah s Bohom. (Sandra)

Okrem miesta, ktoré bolo pekné, sa mi veľmi páčil aj program a večerné mimoprogramové aktivity. (Jakub)

Mne sa asi najviac páčila neobmedzená večierka a program, čo sa týka hier, bol veľmi dobre zorganizovaný. (Samko)

img

Podporte našu službu!

Finančná podpora smeruje na náklady s evanjelizáciami na Slovensku a stavbu cirkevnej budovy v Bratislave