Modlitby za chorých v centre Bratislavy

18. august, horúci letný piatkový večer, Hviezdoslavovo námestie v Bratislave. Privezené plastové stoličky sa rýchlo zapĺňajú, mnohí prichádzajú v predstihu, aby si vychutnali „Gospelový koncert“, ktorý sme pripravili ako súčasť Kultúrneho leta Bratislavy. O chvíľu to začne. Vystúpi Vierka Berkyová, víťazka Superstar, prihovorí sa evanjelista a cestovateľ zo Švédska Per Cedergårdh a celú akciu bude moderovať pastor Peter Čuřík. Postupne sa plnia všetky lavičky, okolité kaviarne a ľudia sa so záujmom pristavujú. Naše mesto, v ktorom sa deje všeličo (napríklad, hneď na ďalší deň sa konal na tomto mieste pochod Pride), potrebuje počuť aj dobrú správu  a tou evanjelium bezpochyby je! O čo lepšie, že ho môžeme ohlasovať aj takto verejne.

 

Stredná a staršia generácia si ešte dobre pamätá, ako bola verejnosť otvorená pre zmenu hneď po páde komunizmu. Stačilo priniesť na námestie gitaru a byť smelý. Po 27 rokoch to už nie je to isté, ale záujem, a to nielen zo strany veriacich, ktorí takéto niečo organizujú, tu však je. Všetky stoličky a okolité lavičky sú obsadené, mnohí musia stáť. Vierka Berkyová-Oláhová spieva so sprievodom klavíra. Má nespochybniteľný talent a pre mnohých je stále známou tvárou z jednej z prvých sérií Superstar. Vierka má však nový repertoár. Spieva o svojej viere v Ježiša Krista a pomedzi gospelové piesne nadšene rozpráva o Bohu, ktorý zmenil jej život. Potom vystúpil Per Cedergårdh, ktorý hovoril o kľúčoch Božieho kráľovstva a kľúči, ktorým človek otvára svoje srdce Ježišovi – prostredníctvom pokánia a viery. Per potom ponúkol všetkým modlitbu, ktorú využilo aspoň 40 ľudí. Modlitebný „rad“ trval dva a pol hodiny. Úžasné!

 

Je isté, že niektorí sem prišli práve kvôli zázraku. A prečo nie? Všetci vieme, že to najdôležitejšie je spasenie, Bohu však záleží aj na uzdravení nášho tela. Lekári urobia to najlepšie, čo medicína dokáže, ale niekedy to nestačí. Potom na scénu nastupuje Boh. Ježiš, ktorý je ten istý včera, dnes i naveky, je prítomný s nami aj na námestí. Ľudia sa postupne prestali ostýchať a pridali sa k piesňam, niektorí si aj zatancovali. Na chvíľu sa pristavili aj turisti a okoloidúci. Bol to krásny a nevšedný večer. Per Cedergårdh počas svojho turné kázal v našom zbore v Bratislave na tému „Väčšie veci“ (YouTube Slova života Bratislava) a potom navštívil aj ďalšie slovenské mestá: Nitru, Prievidzu, Banskú Štiavnicu, Žiar nad Hronom, Žilinu, Michalovce a Komárno. Viac sa o zázrakoch a uzdraveniach dozviete z rozhovoru s Perom Cedergårdhom na strane 10 a 11.


„Viacerým ľuďom po modlitbe dorástla noha. Dostalo sa k nám aj svedectvo o úplnom uzdravení z bolestí na celej pravej strane tela, ktoré spôsobil silný zápal. Uzdravenie trvá a bolesti sa nevrátili.“ Zuzka Varmecká, SŽ Žilina.


V Michalovciach sme sa modlili za brata Stanislava Tolvaja, ktorý sa modlieva za chorých ľudí. O niekoľko dní sme dostali správu, že sa v Sobranciach modlil za chlapca, ktorý bol hluchý a nemý od narodenia. Po modlitbe začal počuť a rozprávať!

img

Podporte našu službu!

Finančná podpora smeruje na náklady s evanjelizáciami na Slovensku a stavbu cirkevnej budovy v Bratislave