Milujem svoje mesto – 2017

Je to jedna z najväčších dobrovoľníckych akcií v Bratislave, ktorú organizuje platforma Kresťania v meste v spolupráci s viacerými mestskými časťami. O láske sa veľa hovorí, my ju chceme prakticky prejaviť, pomôcť tým, ktorí to potrebujú, či urobiť niekomu radosť.

 

Festival Milujem svoje mesto začal otváracím koncertom zahraničnej hudobnej skupiny VINESONG. Konal sa v nedeľu 1. októbra podvečer v centre Bratislavy na Hviezdoslavovom námestí. Piati výborní hudobníci a speváci priniesli piesne s posolstvom nádeje a dobrej správy o Ježišovi Kristovi. V nasledujúcom týždni sa konalo viacero dobrovoľníckych brigád.

V areáli Strediska sociálnych služieb na Mlynarovičovej ulici v Petržalke hrabali lístie a natierali záhradný domček. Brigádovalo sa aj v Ružinove, v parku na Rezedovej ulici. V Dúbravke v Domove jesene života na Hanulovej ulici sa do čistenia areálu zapojilo asi 25 dobrovoľníkov. Vyzbierali mnoho vriec odpadu a lístia. Pracovalo sa aj v Karlovej Vsi, napr.  v Dennom centre na Lackovej ulici. V Parku SNP v Líščom údolí sa napriek občasnému dažďu podarilo zrevitalizovať exteriérové hracie a športové prvky. Skupina dobrovoľníkov na miestnej knižnici na Jurigovom námestí umyla okná. Mladí ľudia zveľaďovali areál vysokoškolských internátov v Mlynskej doline, dobrovoľníci vypratávali sklad v Základnej škole na Tbiliskej ulici v Rači, iné skupiny čistili lesík pri Veľkom Draždiaku, natierali lavičky v detských jasliach na Čajkovského ulici a pracovníčky z jednej spoločnosti natierali v Základnej škole na Jelenej ulici lavičky a nakreslili na plot pekné pobrázky.

Festival sme ukončili v nedeľu muzikálom Doba ľadová (v mojom srdci), na ktorom účinkovala tanečno-dramatická skupina Potichu. Sme radi, že sa dobré myšlienky šíria ďalej. Festival Milujem svoje mesto sa tohto roku konal už aj v Prešove.

Sabina Bocková
Koordinátorka projektu MSM

{gallery}2017_msm{/gallery}

img

Podporte našu službu!

Finančná podpora smeruje na náklady s evanjelizáciami na Slovensku a stavbu cirkevnej budovy v Bratislave